Bandera Blava

Bandera Blava

Bandera Blava

Platja de Palma, Cala Estància i Cala Major renoven les banderes blaves

Palma rep totes les banderes blaves sol·licitades i també es reconeix l'Aula de la Mar de la Petrolera com a Centre Blau i la ruta litoral de Palma com a Sender Blau

Palma, 12 de maig de 2021.- El municipi de Palma ha obtingut tres Banderes Blaves per a la temporada 2021, per a la Platja de Palma, Cala Estància i Cala Major, així com el reconeixement de l'Aula de la Mar de la Petrolera com a "Centre Blau" i de la Ruta litoral de Palma com a "Sender Blau".


D'aquesta manera, s'han obtingut les tres distincions sol·licitades per part de l'Ajuntament per a les tres platges del municipi que compleixen amb les condicions de l'organisme que les atorga, la Fundació per a l'Educació Ambiental (FEE) i la seva branca i gestor del programa a Espanya, l'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor, ADEAC.

 
La Bandera Blava és un distintiu que reconeix principalment 4 àrees: la qualitat de les aigües de bany; la informació i educació ambiental; la gestió ambiental i la seguretat, els serveis i les instal·lacions.

 
Cal recordar que l'any 2020 es va recuperar la bandera blava de Cala Major, que no la va tenir durant l'any 2019 ni durant el període 2013-2017, i enguany ha estat renovada.


La Petrolera "Centre Blau" i reconeixement per a la Ruta Litoral de Palma


Altres reconeixements que es varen fer públic ahir varen ser per l'Aula de la Mar de la Petrolera, situada a Es Portitxol, que ha obtingut la distinció de Centre Blau. Aquesta instal·lació té entre els seus objectius l'educació ambiental sobre els ecosistemes litorals i el desenvolupament sostenible; és també un espai per a exposicions, activitats i biblioteca (especialitzada en medi ambient i també biblioteca municipal).


També s'ha reconegut com a "Sender Blau" la ruta del litoral de Palma, un itinerari que uneix precisament la Petrolera amb Cala Estància. És una ruta de 6 kilòmetres de distància, que passa per un espai emblemàtic i protegit com és el Carnatge, a més de recórrer el Molinar, Ciutat Jardí, Cala Gamba... espais del litoral de Palma amb grans valors naturals, culturals i paisatgístics.

 
Aquesta ruta està senyalitzada i compta amb una pàgina web pròpia amb informació sobre el recorregut: https://rutalitoral.palma.cat/

Publicador de continguts