Publicador de continguts

El Carnatge

Banner El Carnatge

És un espai natural costaner situat al centre de la badia de Palma, entre les barriades del Coll den Rabassa i Can Pastilla, just al costat de l'aeroport de Son San Joan, a uns 5km del centre de Palma. Compta amb petites cales arenoses i accessos rocosos a la mar, a més d'un passeig costaner amb accés per a ciclistes i vianants.

Hi destaca cala Pudent, un espai litoral d'interès geològic en què s'hi depositen restes de Posidonia oceanica.

Hi destaquen elements patrimonials culturals com Les Cases del Carnatge o La Caserna; elements patrimonials de defensa com les bases dels canons, les trinxeres i els túnels; les pedreres de marès (marines o practicables); elements patrimonials naturals com els nivells geològics detectables al Carnatge, la geologia de Cala Pudent o el jaciment fòssil de Myotragus balearicus.

En quant a la flora, a la zona marítima s'hi poden observar praderas de Posidonia oceanica. A la zona terrestre cal destacar la presencia de Cistus clusiisubsp. multiflorus, Helianthemus origanifolium subsp. serrae y Salsola vermiculada; totes elles es troben a Es Carnatge, un dels pocs llocs on encara són presents a Mallorca.

Entre les espècies faunístiques del medi marí en la zona des Carnatge destaquem les nacres, ofiures, holotúries i estrelles d'arena; les espècies endèmiques propies de màquies o dunes costaneres (Tentyria schaumi i Pimelia criba); i els aucells propis de medis marins com son les gavines (destacar la presencia de Larus audouinii), els virots (destacar Puffinus mauretanicus) i els corbs marins. Dins l'avifauna pròpia de zones interiors i ruderals hi trobarem fringíl·lids, passeriformes, puputs i la tortera turca, etc.

L'espai natural del Carnatge és una espai amb zones accessibles per a cans. Prestau especial atenció a la zonificació dels espais lliures per a cans del Carnatge i respectau les zones de regeneració dunar.

Davant el Carnatge, una mica cap a l'est, hi trobam l'Illot de la Galera, de 2500 m2, que també és una àrea natural d'essencial interès geològic i paleontològic.

No compta amb accessos per a persones amb mobilitat reduïda ni amb servei de vigilància propi, tot i que hi ha vigilància dinàmica del servei de salvament de platges

Noticies

Galeria Multimèdia