Publicador de continguts

Biografia Francisco Cifuentes Utrero

Va néixer a Palma l'any 1977.

És arquitecte per l'ETSA de Barcelona (UPC), amb Diploma d'Estudis Avançats (DEA). La seva tasca com a docent, investigador i professional gira al voltant del problema de com habitar un territori reduint la petjada ecològica.

La seva tesi doctoral tracta sobre "La Llotja de Guillem Sagrera" i hi realitza una investigació sobre la ciutat de Mallorca als segles XIV-XV. Va ser professor associat a l'ETSA de Reus (URV) de Projectes i Urbanismes, i de Projectes a l'ESARQ de Barcelona (UIC), i director del taller "1000 Pedreres" amb Toni Alomar Esteve, sobre autosuficiència de territori de Mallorca.

És soci fundador de l'estudi d'arquitectura Aulets, on desenvolupa una tasca investigadora sobre diferents alternatives per a habitar i construir una Mallorca amb recursos locals.

Ha guanyat diversos premis, com el Premi Arquitectura "Premis Mallorca 2004-06", i concursos d'obra pública, com el del parc de les Vies l'any 2008.

La seva tasca investigadora i les seves obres s'han publicat a llibres i revistes especialitzades, entre les qual destaquen Architecture Today, núm. 231 (Londres, 2012) i A+U Special Issue (Tòquio, 2013), entre d'altres.

Fou membre del comitè científic del premis Arquia/Próxima 2009-2010 convocats per la Fundació Caixa d'Arquitectes, així com jurat dels premis Piranesi 2013 a Piran, Eslovènia.

Director general d'Habitatge. Gerent del PMH-RIBA.

Declaració d'activitats.

Declaració de béns.

Data darrera modificació: 13 d’octubre de 2023