Publicador de continguts


L’Ajuntament crea una comissió per a dedicar un carrer emblemàtic a l’il·lustre polític palmesà Fèlix Pons


28 de setembre de 2023

Palma, 27 de setembre de 2023.- El batle de Palma, Jaime Martínez Llabrés, s’ha reunit aquest matí amb María José Pons, filla de l’il·lustre polític palmesà Fèlix Pons Irazazábal, mort l’any 2010, per a traslladar-li la voluntat del consistori de dedicar un lloc emblemàtic de Palma al seu pare, un dels polítics més rellevants de la Transició.

Amb aquest propòsit, el primer edil de Palma ha proposat la creació d’una Comissió que emetrà un informe sobre el lloc més adequat per a situar la placa en homenatge a Pons.

Aquesta Comissió, segons s’ha establert, estarà formada pels membres següents:

- Pere Nicolau

- Joan Huguet

- Román Piña

- Lluís Morell

- Guillermo Reynés

- Neus Cortès

En representació de l’Ajuntament de Palma hi haurà el cronista de la ciutat, Tomeu Bestard, que exercirà com a assessor i coordinador de la Comissió, que estudiarà diferents opcions i decidirà de manera consensuada amb la família Pons el lloc més idoni.

Félix Pons, Fill Il·lustre de Palma, és considerat un dels polítics més rellevants de la Transició espanyola. Arribà a ser president del Congrés dels Diputats entre els anys 1986 i 1996. Compromès amb els principis democràtics que sempre va defensar per sobre de les ideologies, la seva presidència va ser reconeguda per tots els grups parlamentaris pel seu tarannà integrador.

Pons, juntament amb el també palmesà Antoni Maura (1853-1925), de qui era descendent, constitueixen dues de les figures més rellevants de la política espanyola. En aquest sentit, el batle de Palma ha manifestat que “és de justícia reconèixer la figura de Fèlix Pons i honorar la memòria d’un polític que va ser exemple de dignitat, coherència i honradesa”.