Publicador de contenidos

Crida de creación e investigación - 2022


Cac de creació i recerca

L'Àrea de Cultura i Benestar Social de l'Ajuntament de Palma ha convocat aquest 2022 una crida per a la contractació de projectes de creació i recerca artística per a contractar 3 projectes de creació dirigits a artistes del camp de les arts visuals i 1 projecte de recerca artística dirigit a agents culturals, per a desenvolupar durant 2022.

El jurat ha estat format per professionals proposats per la Comissió Delegada d'Arts Visuals del Consell Municipal de la Cultura i la Direcció General d'Arts Visuals: el Sr. Marcos Vidal Font, la Sra. Mònica Fuster Julià i el Sr. Alejandro de Ysasi Alonso.

Per unanimitat el jurat ha seleccionat les següents propostes:

PROJECTE DE CREACIÓ

Güelcome

Col·lectiu Güilis

Projecte de creació basat en la realització d'una intervenció artística a l'espai públic a través de les arts visuals i la performance. L'objectiu és reflexionar sobre la transformació que experimenta la nostra ciutat a causa del model turístic actual, a través d'encontres de pensament i intercanvi, i de l'elaboració d'un recorregut que inclogui instal·lacions físiques i plàstiques, la subversió de la cartelleria i les imatges de l'espai públic, i els relats de la comunitat i el territori.

Treballen en dues línies, el pensament i l'acció. Per tant, el format de la proposta constarà d'un bloc de feina d'investigació que serà compartit amb la comunitat que hi vulgui participar, i un bloc d'experimentació i creació executat pel col·lectiu amb la possibilitat d'obrir una porta a la participació de la ciutadania.

L'objectiu final d'aquest procés és organitzar una ruta (anti)turística per les coses que s'han transformat, les que ja no existeixen, i d'altres que es troben en perill d'extinció: abocadors, restes industrials, edificis esbucats, descampats, llocs llegits com a desagradables, o llocs en desús que han patit la degradació i la transformació d'aquesta "inutilització".

Web oficial: https://collectiuguilis.wixsite.com/collectiuguilis

PROJECTE DE CREACIÓ D'OBRA GRÀFICA

The Rage We Have Long Lived With

El Palomar

Aquest projecte es durà a terme als tallers de la Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca gràcies a l'acord signat entre ambdues parts.

Segueix una investigació en la recerca de punts de connexió i alhora de tensió entre els llenguatges artístics i les metodologies dels activismes LGTBIQ. En concret, The Rage We Have Long Lived With enllaça amb una estela de projectes on s'exploren les possibilitats del pancartisme com a dimensió d'expressió i reclam simultani, plàstic i polític, des d'una vessant experimental. Sota aquesta premissa, pretenen servir de precedent com a exemple de la revisió de l'activisme llibertari, així com de reclam en l'àmbit de la cultura -i en concret a l'art contemporani- per a fugir de la innocuïtat política i mantenir una major connexió i responsabilitat amb la societat i amb el maneig del capital simbòlic.

Finalment sintetitzaran les conclusions d'aquesta recerca en un seguit d'obra artística serigrafiada que mimetitzi la forma de pancartes. La forma d'aquestes obres portàtils els permetrà una performance: segons qui la dugui i on es posicioni es produirà una metamorfosi semàntica del llenguatge, amb un missatge clar, però d'interpretació complexa. Web oficial: https://elpalomar.sexy/

PROJECTE DE RECERCA

La bussejadora

Laia Ventayol García

Projecte d'investigació de la comunitat Haenyeo i les dones bussejadores de l'illa Jeju, a Corea del Sud; dones que mantenen la tradició avui, algunes de les quals són octogenàries, mentre que d'altres s'hi converteixen prop dels 18 anys.

L'objectiu és la investigació, donar a conèixer la comunitat Haenyeo , descobrir les seves tradicions sonores i ritualistes cap a la mar, i la seva aportació al moviment feminista de Corea del Sud i contra la invasió japonesa. Elles són un símbol del rendiment i la resistència. Web oficial: https://laiaventayol.com/

Duración:

7 de junio de 2022

Días: Diariamente
Horario: 10:56
Localidad: Palma

Fecha última modificación: 8 de mayo de 2023